background

Monte Rico & aktiviteter

Monterrico är ett vackert och inbjudande naturreservat som omfattar 2800 ha. Det är ett kärr- kanalområde med skyddade mangroveträd men också ett skyddat område för sköldpaddor. För den fågelintresserade är det intressant att känna till att Monte Rico är ett paradis för flyttfåglar; så beroende på årstiden för ditt besök finns flera eller färre fåglar att betrakta.

Den svarta vulkansanden, som dominerar och finns överallt på området, men som du närmast verkligen ser på stranden gör Monte Rico ännu mer intressant. Soluppgångarna och –nedgångarna är fantastiskt vackra på stranden. Men, kom ihåg att sanden från niotiden på morgonen till sen eftermiddag är brännhet!

Monterrico Monterrico Monterrico Monterrico


Monterrico Monterrico Monterrico Monterrico

Aktiviter

Monte Rico är fram för allt ett ypperligt mål för en avkopplande tid, för att stressa ner efter en spännande rundresa i landet, eller om du studerar spanska för att bara komma bort från vardagen, och det under halva året ganska så kyliga höglandet. Här kan du njuta av sol året runt (under regnperioden ska du räkna med molniga dagar, men sol kan vi NÄSTAN garantera dagligen). Stranden är ett alternativ, våra bekväma solstolar runt simbassängen eller hängmattorna är andra alternativ för lugna, sköna stunder, kanske med en spännande bok...
För dig som vill bekanta dig närmare med området, och det speciella som Monte Rico erbjuder, står vi gärna till tjänst med att arrangera


1) En tur i en båt utan motor, där du kan stifta bekantskap med det skyddade naturreservatet, den vackra naturen, njuta av den färgsprakande soluppgången, se vulkanerna runt Antigua i morgonljus “nerifrån”, se fåglar och inte minst, fisken med fyra ögon... Det är en tur i tystnaden, och som tar cirka två timmar av din morgon – för vill du njuta av soluppgången ska du vara beredd att starta någon gång mellan fem och fem trettio (beroende på årstiden).


2) Fixa så att du kan rida en timme på stranden


3) Besöka sköldpaddsstationen som ligger cirka en kilometer från hotellet.


4) Från juli till oktober (ibland senare på året) göra en kvällspromenad där du har möjlighet att se när havssköldpaddorna kommer upp för att lägga ägg på stranden. Beroende på klimatet startar den mellan 19.30 och 20.30, och tar ungefär två timmar. Obs! Det är aldrig säkert att ni har turen att få se ett av dessa mäktiga havsdjur.


5) Från september till februari släpps de nyfödda, små, ivriga sköldpaddorna ut i oceanen. Ansvarig för den här aktiviteten är Sköldpaddscentret, som sköts av Universitetet San Carlos, och de hoppas att du adopterar din egen lilla sköldpadda för en liten slant (10 Q) – på det viset hjälper du dem att i deras verksamhet att skydda de utrotningshotade sköldpaddorna.


6) Fiske i det mäktiga Stillahavet kan erbjudas men bör bokas på förhand


7) Massage kan bokas.


8) Ett besök i konstgalleriet bjuder på en trevlig, intressant stund tillsammans med artisten Violeta.