background

Hotellet

Hotel Atelie del Mar i Monte Rico på Guatemalas Stillahavskust

Du hittar oss i Monte Rico på Guatemalas Stillahavskust.
Hotellet är inte beläget på strandlinjen, men från ditt rum behöver du bara promenera en dryg minut innan du berör oceanen... Under en stor del av året kan du t o m inne i rummen höra och känna när ocenanens kraftfulla vågor slår in mot den svarta sandstranden.

hotel hotel hotel hotel

Här hittar ni oss i Monterrico

Kommer ni med egen bil rekommenderar vi att ni tar motorvägen (autopista) till Puerto Quetzal och väljer Iztapa som mål. Efter bron i Iztapa fortsätter ni 25 km och vid vägens slut viker ni till höger (mot stranden), följer huvudgatan till slut och tar sista gatan till höger och fyra kvarter längre fram finns hotellet på högra sidan av gatan. En annan möjlighet är att komma via Taxisco, Avellana men då behöver ni ”bilfärja”. Efter 30 minuters färd på kanalen är ni framme och bara följer instruktioner ovan (huvudgatan till andra ändan etc.).

Det kommer dagligen “shuttlebussar” ner till Monte Rico från Antigua. Behöver du råd om, eller
hjälp med transporten hit, är det bara att ringa eller sända oss ett mejl. Vi står också till tjänst med taxiservice härifrån direkt till Guatemala City eller från huvudstaden direkt till hotellet.

hotel hotel hotel hotel

17 rum med luftkonditionering och TV

Vi har 17 enkla, men bekväma rum av olika storlekar med allt från en säng till fem sängar. I alla rum finns luftkonditionering, TV, myggnät och självfallet badrum.

Internationella och guatemalanska rätter

Vårt kök bjuder på både internationella och guatelamanska rätter med ”vår speciella touch”. Maten tillreds när vi fått din beställning. Menyn är omfattande och bjuder på många olika rätter från havet, men du kommer också att hitta mycket annat intressant på menyn.

Hotel Hotel Hotel Hotel

Restaurangen håller dagligen öppet från 8 på morgonen tills nio på kvällen
– lördagar, och helgdagar stängs köket tio.

En stor och en liten simbassäng

Vi har dels en liten simbassäng nära restaurangen, där du kan sätta dig ned vid bordet i simbassängen för att njuta av en läskande dryck men där du också kan äta. I den stora simbassängen (20 x 7 m) finns det rum för den som vill simma, ha kul eller bara njuta av det varma vattnet. Runt simbassängen finns bekväma solstolar där du kan njuta av din bok, bara av solen eller söka en stol som bjuder på skugga.

Hotel Hotel Hotel Hotel

Generator

Vi har en tillräckligt stor generator för att kunna garantera att ni har el, rinnande vatten (inte varmt vatten, de flesta gäster upptäcker snabbt hur skönt det normalt är med en uppfriskande, fräsch dusch i värmen i Monte Rico) och luftkonditionering.

Stora, färggranna trädgårdar

Stora, färggranna trädgårdar med blommor, plantor och träd och olika områden med hängmattor skapar en fräsch atmosfär. Vill du ha en guidad tur – tala med Violeta! Det är hon som ligger bakom den trädgårdsprakt få i området kan mäta sig med.

Hotel Hotel Hotel Hotel

Hotel Hotel Hotel Hotel

Hotel Hotel Hotel Hotel

Avfallssortering

Vi gör vårt bästa för att sortera avfallet i ett land där återanvändning i princip inte existerar.

Snabb WiFi

Våra gäster har tillgång till snabb WiFi som också fungerar i rummen och på hela hotellområdet.

Bokbyte

Vi har ett litet bibliotek med böcker – mest engelskspråkiga – där våra gäster kan byta ut sina redan slukade böcker mot böcker andra njutit av...

Språk

Med oss kan ni tala svenska, norska och danska (med “normala ord- och uttalssvårigheter”), finska, engelska, spanska, italienska, portugisiska, franska och tyska.

Tvättservice

Klädtvätt erbjuds (undantag kan inträffa under våra högsäsonger) när ni stannar flera nätter.

Konstgalleri

Violeta är artist och hotellets namn speglar hennes intresse, och i konstgalleriet kan du bekanta dig med hennes konst, och vill du att hon berättar och visar mera, är det bara att fråga henne. Hennes konst finns i dag i över 20 länder.

Parkering

Kommer du ner till Monte Rico med din egen bil, har vi parkering inom hotellets område.

Grupper & paket

Vi har ett paket olika paket, men är alltid redo att erbjuda dig och grupper paket enligt önskemål.

Kreditkort

Hos oss kan du betala med i stort sett alla gångbara kreditkort (trots att vi föredrar “cash”).

Varmt välkomna till Hotel Atelie del Mar, Monte Rico, Guatemala

Violeta & Stig